Breda zet 'digitale buurtambassadeur' in tegen cybercrime

Op 11 september is gestart met het project ‘Digitale Buurtambassadeurs’ in Breda.

Om meer aan de voorkant te zitten in de strijd tegen Cybercrime, worden ruim dertig enthousiaste vrijwilligers opgeleid op het gebied van digitale preventie. Zij zullen in vier weken tijd alles leren over wat Cybercrime is, welke actoren een rol spelen en hoe je slachtofferschap kunt voorkomen.

Na de opleiding krijgen de vrijwilligers een ambassadeursrol in de buurt en worden ze actief betrokken bij verschillende preventieve activiteiten. Zo zal kennis en kunde omtrent digitale veiligheid zich als een olievlek verspreiden over de stad.

Het project is een samenwerking tussen gemeente Breda, Avans Hogeschool, politie en bewoners.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF