FATF: ‘Bitcoin- en cryptobeurzen moeten meer klantgegevens opslaan en delen’

De Financial Action Task Force (FATF), een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van het witwassen van geld en financiering van terrorisme, heeft zijn aanbevelingen over het reguleren van bitcoin en andere cryptovaluta voor zijn 37 lidstaten voltooid. Nederland is ook lid van deze organisatie.

Zoals verwacht bevatten de FATF standaarden een controversiële eis dat “virtuele activa dienstverleners” (VASP’s), inclusief crypto-beurzen, informatie over hun klanten aan elkaar doorgeven bij transacties tussen de bedrijven.

Eerder werd de noodklok al geluid vanuit de industrie. Deze definitieve aanbeveling aan alle landen die lid zijn van de FATF gaat behoorlijk ver.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF