Nieuwe methode kan verdachte aan 'delict-telefoon' linken

Een koelbloedige afrekening in Eindhoven. Eén dodelijk slachtoffer, één schutter en een vermoedelijke tipgever. OM en politie hebben in hun onderzoek sterke aanwijzingen tegen de verdachte tipgever, hard bewijs ontbreekt. Zij verdenken de tipgever ervan de schutter met een prepaid telefoon te hebben gewaarschuwd dat het slachtoffer eraan kwam. Om de tipgever met behulp van de locatiegegevens aan de delict-telefoon te kunnen linken, is het deskundigheidsgebied Forensische Big Data Analyse (FBDA) ingevlogen. Met een speciaal ontwikkelde methode zijn deskundigen nu in staat om een onderbouwde koppeling tussen telefoon en verdachte te maken.

Het slachtoffer van de schietpartij is een man (31) die in de nacht van 12 op 13 april 2015 na het uitgaan met zijn vriendin naar een hotel is gegaan. Daar wordt hij opgewacht en onder vuur genomen in zijn auto. Hij overlijdt vrijwel direct. De politie ontdekt dat een tweetal ‘interessante’ telefoons actief is geweest bij het café waar het slachtoffer was en bij het hotel. Eén van de twee telefoons koppelen rechercheurs aan de schutter, de ander aan de tipgever die een sms heeft gestuurd dat het slachtoffer richting het hotel kwam. De schuttertelefoon heeft in totaal 95 keer contact gehad met de tipgevertelefoon. De gebruiker van de tipgevertelefoon had uitsluitend contact met het nummer van de schutter.

Lees verder:


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF