Nieuwe online opsporingsbevoegdheden en het recht op privacy; een analyse van de Wet computercriminaliteit III

In 2018 heeft het parlement de Wet Computercriminaliteit III (Wet CCIII) aangenomen. Deze wet bevat verschillende nieuwe strafbaarstellingen van online delicten en roept enkele nieuwe online opsporingsbevoegdheden in het leven.

Deze bijdrage beschrijft de achtergrond van de Wet Computercriminaliteit III. De nieuwe strafbaarstellingen komen aan bod alsook de nieuwe opsporingsbevoegdheden. In het bijzonder de legitimiteit en de noodzakelijkheid van de opsporingsbevoegdheid van de politie om computersystemen van verdachten te hacken kunnen aanzienlijke inbreuk op het recht op privacy met zich brengen.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF