Europol en bedrijfsleven slaan handen ineen voor aanpak van phishing

Europol, banken, securitybedrijven en telecomproviders hebben de afgelopen dagen informatie gedeeld over de impact van phishing en hoe deze vorm van criminaliteit samen met opsporingsdiensten kan worden aangepakt. Experts uit de verschillende bedrijfstakken kwamen gisteren en vandaag bij elkaar om inzichten uit te wisselen. Phishing is nog altijd de motor van veel verschillende vormen van cybercrime, aldus Steven Wilson, hoofd van het Europese Cybercrime Centre dat onderdeel van Europol is.

Bruce Nikkel, Director Cybercrime Intelligence & Forensic Investigation at UBS, as well as Chairman of the European FI-ISAC, said: “Europol is a leader in leveraging private sector engagement to help fight cybercrime. This is demonstrated in the great success of EC3’s Advisory Groups which facilitate the sharing of new criminal trends observed by industry. Public-private partnerships like this ultimately improve the safety and security of our society.”

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF