Provider hielp politie bij aftappen versleutelde berichten IronChat

De Engelse politie heeft de politie Oost-Nederland geholpen om berichten van communicatieprogramma Ironchat te kunnen 'kraken'. De National Crime Agency (NCA) heeft de eigenaar van de server waarop het programma draaide, gevraagd om een zogenoemde plug-in te mogen plaatsen. Servereigenaar Bytemark heeft daarin toegestemd en dus is er volgens politie en justitie geen sprake van hacken.

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat de politie had kunnen meelezen met zo'n 260.000 versleutelde berichten. De politie Oost-Nederland gaf vanochtend iets meer uitleg over hoe ze het afgelopen jaar kon meelezen met berichten tussen criminelen via het programma Ironchat.


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF