Criminelen kopiëren website haven

Er wordt gewaarschuwd voor nepwebsites van het Havenbedrijf Rotterdam. Internetcriminelen zijn er weer in geslaagd de website van Europa’s grootste haven na te maken. Dit is niet de eerste keer. Geregeld verschijnen nepwebsites van niet-bestaande olieterminals. Ze verleiden oliehandelaren tot het betalen van een voorschot. Wanneer die hun olie naar Rotterdam willen vervoeren blijkt de terminal onvindbaar.

Op de site van Port of Rotterdam wordt er intussen melding gemaakt dat er regelmatig kopieën van de site verschijnen. Cybercriminelen kopiëren niet alleen de opmaak, ook gebruiken ze regelmatig URL’s die sterk op die van het Havenbedrijf lijken. Het advies is om goed te controleren of de URL correct is en je daadwerkelijk met het desbetreffende bedrijf communiceert. Zitten er ogenschijnlijk tik- of spelfouten in de URL, dan is er een grote kans dat dit bewust is gedaan door de criminelen om gelijkenis met de echte website na te bootsen.

Het Havenbedrijf roept mensen op melding te maken als die meer valse websites tegenkomen.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF