Bijten blaffende waakhonden wel? Over AVG en boetes

Over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt vaak gesproken als een “storm waiting to happen”. Eén van de donkere wolken boven de horizon betreft de mogelijkheid die de AVG aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verschaft om torenhoge boetes op te leggen. Bedrijven die in mei 2018 niet voldoen aan de AVG riskeren een boete van 20 miljoen of meer!

Veelal wordt het beeld geschetst van een waakhond met enorme tanden die vanaf 25 mei 2018 zomaar voor de deur – of erger nog: binnen in een woning – kan staan met een leger aan toezichthouders. De AP zelf meldt ook duidelijk op haar website dat ze straks de bevoegdheid krijgt om de genoemde hoge boetes op te leggen.

Ligt u al wakker van het geblaf van de privacy-waakhond? Dat is misschien helemaal niet nodig.

 

Lees verder:

 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF