Strafvordering in het digitale tijdperk

Waar moet de Nederlandse regeling voor de opsporing in het digitale tijdperk aan voldoen? De Commissie-Koops heeft getracht op deze vraag antwoord te geven en heeft in juni 2018 een indrukwekkend rapport afgeleverd over ‘de regulering van opsporingsbevoegdheden in het digitale tijdperk’. Het rapport bevat maar liefst 72 aanbevelingen voor de wetgever om het onderdeel over opsporing (“Boek 2”) in het nieuwe Wetboek van Strafvordering beter in te richten.

Het artikel van Oerlemans is een beschouwing van het rapport waar hij de belangrijkste aanbevelingen van de commissie in het rapport samenvat en kritisch bespreek. Ook betoogt hij dat het onderwerp van data-analyse in de opsporing in het rapport onvoldoende is uitgewerkt.

Lees verder:

Meer weten? Kom dan naar de Cursus Modernisering strafrecht in het digitale tijdperk op Vrijdag 8 maart 2019 van 10.00 - 17.00 uur. Lees verder >

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF