Biometrische wachtwoorden: gemak en gevaar in één

We moeten van onze wachtwoorden af, vindt de branchevereniging van ICT-bedrijven. Complexe wachtwoorden zijn lastig te onthouden. Daarom gebruiken we nog te vaak dezelfde, soortgelijke en te korte wachtwoorden om in te loggen op verschillende websites. Probleem is dat we het hackers daarmee wel erg makkelijk maken om ons te bestelen.

Dat dat inderdaad op grote schaal gebeurt, is bekend. Zo toonde RTL aan dat je op de zwarte online-markt voor een euro een Bol.com account kunt kopen. Gehackte webwinkelaccounts, e-mailaccounts en game-accounts gaan daar als warme broodjes over de toonbank. Hebben criminelen eenmaal zo’n account in handen, dan kunnen ze niet alleen bij uw persoonlijke gegevens, maar hebben ze ook een werkende combinatie van e-mailadres en wachtwoord. Een combinatie die u waarschijnlijk ook gebruikt voor andere websites.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF