Gesprek over de rol van de Cyber Security Raad

De dreiging van cybercriminaliteit is altijd aanwezig. Wat kan Nederland, dat zo afhankelijk is van internet, daar tegen te doen? Een gesprek met een hoogleraar computerbeveiliging en een KPN-topman – beiden lid van de Cyber Security Raad – plus een hoofdofficier van justitie. “Samen kunnen we de weerbaarheid vergroten.”

“Beseft de juridische wereld wel hoe erg het is?” Bart Jacobs, hoogleraar Computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen, vindt van niet. “In mijn colleges cybersecurity zeg ik steeds: ‘The bad guys have gone digital’. Maar zijn wij daar als maatschappij helemaal klaar voor? Nee! Voor een groot gedeelte handelen we reactief. Bovendien zie ik dat men in de juridische wereld heel erg bezig is met allerlei traditionele onderwerpen. Dat men niet voldoende de urgentie van cybersecurity ziet, daarover maak ik me zorgen.”

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF