Voorwaardelijk gevangenisstraf en werkstraf voor man die seksadvertenties plaatste

De Rechtbank Gelderland heeft een 70-jarige man uit Bemmel veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden voor belaging en smaadschrift. De man bood vrouwen aan voor seks op Marktplaats en Speurders. 

Vrouwen wisten van niets

De Bemmelnaar heeft 2 vrouwen belaagd en maakte zich daarnaast ook schuldig aan smaad bij een 3e vrouw. Hij plaatste seksadvertenties op Marktplaats en Speurders terwijl de vrouwen in deze advertenties van niets wisten. Vervolgens gaf hij belangstellenden het woonadres van de vrouwen. 1 van de vrouwen heeft in een weekend 15 mannen aan de deur gehad. Deze mannen dachten dat deze vrouw zich prostitueerde.

De andere vrouw is door de man uit Bemmel telefonisch lastig gevallen. In een aantal dagen tijd heeft de man haar een groot aantal keer gebeld en haar daarbij beledigd, bedreigd en gekwetst, telkens met grove seksuele lading. 

Sterk verminderd toerekeningsvatbaar

De psycholoog adviseert op basis van onderzoek om de man als sterk verminderd toerekeningsvatbaar te beschouwen.  De rechtbank neemt deze conclusie over. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn meerdere bijzondere voorwaarden gekoppeld om de kans op herhaling te verkleinen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.  

Bron: de Rechtspraak

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }