Artikel: Politie en beeldtechnologie: gebruik, opbrengsten en uitdagingen

De Nederlandse politie maakt gebruik van steeds meer beeldtechnologie: de afgelopen jaren werd een aantal typen camera’s toegevoegd, waaronder bodycams, drones, helikopters met camera’s en mobiele units voor cameratoezicht. In dit artikel bespreek ik de stand van zaken van vier soorten beeldtechnologie: gemeentelijke camera’s, bodycams, slimme camera’s en automatische kentekenherkenning (ANPR). Dit zijn de soorten beeldtechnologie waar de Nationale Politie in haar ‘Visie op sensing’ uit 2015 de nadruk op legt.

De auteur schetst het huidige gebruik en de opbrengsten volgens onderzoek. Vervolgens wordt ingegaan op de waarde die beelden spelen bij opsporing en in de rechtszaal. Daarna bespreekt de auteur enkele recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving. 

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF