Nederlandse Kansspelautoriteit pakt illegale online kansspelaanbieders aan

In het eerste half jaar van 2016 heeft zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan, waaruit blijkt dat illegale online kansspelaanbieders niet worden getolereerd in Nederland.

Zo heeft de Kansspelautoriteit in april 2016 laten weten extra oplettend te zijn tijdens de sportzomer van 2016 om te voorkomen dat illegale online kansspelen worden aangeboden of geadverteerd in Nederland.

In mei 2016 volgde het bericht dat de KSA alle illegale online kansspelapps wil uitbannen. Dat betekent dat de KSA wil dat dergelijke apps worden verwijderd. Daarbij doet de KSA niet alleen beroep op de aanbieders zelf, maar ook op de platforms die dergelijke apps mogelijk maken, de zgn. facilitators, zoals de AppleStore.

Ten slotte hield de rechtbank Den Haag op 20 april 2016 de boetes in stand die de KSA in 2014 aan Bluemay Enterprises N.V. en Bluemay Enterprises Ltd (hierna “Bluemay”) had opgelegd voor het illegaal aanbieden van online kansspelen op de Nederlandse markt door middel van de websites 7red.nl/.com en royaalcasino.nl/.com.

Met deze ontwikkelingen wordt een duidelijk signaal afgegeven dat het aanbieden van online kansspelen in Nederland vooralsnog illegaal is. Vooralsnog, omdat op 7 juli 2016 het wetsvoorstel Organiseren van kansspelen op afstand door de Tweede Kamer is aangenomen. Zodra deze wet ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen en in werking treedt, is het mogelijk om online kansspelen in Nederland aan te bieden, mits daarvoor een vergunning is verleend door de KSA.

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF