Minister wil fundamenteel ander digitaal onderzoek toestaan

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie wil de komende jaren fundamenteel andere manieren van forensisch onderzoek toestaan op het gebied van digitaal bewijs, omdat "we anders simpelweg niet bij kunnen blijven." Dat liet de minister tijdens een algemeen overleg in juni weten.

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie wil de komende jaren fundamenteel andere manieren van forensisch onderzoek toestaan op het gebied van digitaal bewijs, omdat "we anders simpelweg niet bij kunnen blijven." Dat liet de minister tijdens een algemeen overleg in juni weten. 

Van der Steur verwacht dat er in de komende jaren een verandering in de aard van onderzoek zal plaatsvinden. Het zal heel veel gaan om digitaal onderzoek naar digitaal bewijs en digitale sporen. Ten aanzien van het wetsvoorstel computercriminaliteit III, dat beoogt om op dit terrein in de toekomst een beetje bij te blijven, komen uit de Kamer een aantal heel kritische geluiden. Van der Steur: "We zullen met elkaar toch echt moeten vaststellen, willen wij een instituut als het NFI in staat stellen om op de digitale snelweg onderzoek te doen van dezelfde kwaliteit die nu op het gebied van traditionele sporen wordt bereikt, dat we ook naar nieuwe bevoegdheden zullen moeten kijken. We zullen moeten kijken naar nieuwe manieren om informatie te verwerken. We zullen dat debat echt aan moeten gaan. We zullen bereid moeten zijn om in de komende jaren fundamenteel andere manieren van forensisch onderzoek toe te staan op het gebied van digitaal bewijs, omdat we anders simpelweg niet bij kunnen blijven."

Lees hier de volledige tekst. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }