Over cybersecurity: Een nieuwe generatie ondernemers in de beveiligingsindustrie

Wie ga je bellen? Als het ziekenhuis zijn patiëntgegevens kwijt is, of als de energiecentrale is overgenomen door een computerworm, dan zou het een van de zes ondernemers in dit artikel kunnen zijn. Zij vormen de nieuwe generatie ghostbusters, die te hulp schieten als een onzichtbare tegenstander is doorgedrongen tot het digitale zenuwstelsel. Ze werken kwaadaardige virussen uit het besturingssysteem, ze sporen de hackers op die kostbare data stelen, en ze zoeken naar nieuwe gaten in de beveiliging. Kortom, ze leveren ‘cybersecurity’. Soms is dat een dure ‘firewall’ met anti-inbraaksoftware, soms is het een simpel advies om vreemde usb-sticks eerst even langs de helpdesk te sturen voordat je ze in je laptop steekt.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }