Aantal dataverzoeken Google in 6 jaar verdriedubbeld

Google weet steeds meer over ons internetgedrag en overheden staan in de rij voor deze informatie. Zoekmachine-gigant Google heeft in de tweede helft van 2015 wereldwijd ruim 40.000 verzoeken gekregen van overheden en rechtbanken om gebruiksgegevens te overhandigen, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde transparantierapport van Google. Dat zijn zo’n 220 verzoeken per dag, een verdriedubbeling ten opzichte van 2009. In 64% van de gevallen ging Google daadwerkelijk akkoord met het verzoek, waarbij gegevens van in totaal 81.311 gebruikers zijn verstrekt.

Lees verder:

Voor meer informatie: 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }