Europeanen willen privacyregels voor meer internetbedrijven

De Europese privacywetgeving moet van toepassing worden op meer bedrijven dan uitsluitend providers. Privacyregels zijn vooral nodig om de communicatie van gebruikers te beschermen, evenals verkeers- en locatiegegevens.

Dit blijkt uit de reacties op de consultatie van de bestaande ePrivacy-richtlijn door de Europese Commissie. Deze wetgeving is uitsluitend van toepassing op providers, maar niet op andere internetbedrijven zoals WhatsApp, Skype, Facebook en LinkedIn. Ruim driekwart van de Europeanen (76%) ziet het opleggen van vergelijkbare regels aan dergelijke bedrijven wel zitten. 83% noemt het wenselijk dat er regels komen die de communicatie tussen gebruikers beter beschermen, terwijl 73% voorstander is van regelgeving die verkeers- en locatiegegevens beter beschermd.

Lees verder:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF