Europol en IPO pakken piraterij en aanbod van namaakproducten op internet aan

Europol gaat samen met de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) piraterij en het aanbieden van namaakproducten aanpakken zowel op het internet als daarbuiten. Het samenwerkingsverband tussen beide partijen heeft de naam Intellectual Property Crime Coordinated Coalition (IPC3) gekregen en zal Europese opsporingsdiensten en andere partners ondersteunen.

De internationale handel in namaak producten vertegenwoordigd tot 2.5% van de volledige handel en is goed voor zo'n  EUR 338 miljoen (cijfers uit 2013). In de EU is de impact van  namaak producten nog groter nu de handel in deze goederen staat voor 5% van de import. Er gaat in de EU zo'n 85 miljoen gepaard met de handel in namaak producten.

Om piraterij en het aanbieden van namaak artikelen aan te pakken, slaan Europol en de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) de handen ineen. In het kader van dit samenwerkingsverband lanceren zij de Intellectual Property Crime Coordinated Coalition (IPC3). IPC3 zal Europese opsporingsdiensten en andere partners technische en operationele ondersteuning aan Europese opsporingsdiensten bieden.

Bron: Europol

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF