Betalingsverkeer nog niet goed beschermd tegen cybercrime

Bedrijven die actief zijn in de wereld van betalingsverkeer moeten nog veel doen om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Om de impact van aanvallen te verkleinen, moet er meer worden samengewerkt tussen partijen en het bewustzijn van werknemers op dit gebied moet worden vergroot. Tegelijkertijd moeten deze bedrijven back-upsystemen ontwikkelen die continuïteit van de dienstverlening kunnen garanderen in het geval van een aanval en moeten zij de eigen systemen stelselmatig laten testen op kwetsbaarheden. 

Dat zijn de voornaamste aanbevelingen die gemeenschappelijk onderzoek door de Bank for International Settlements (BIS) en de Iosco hebben opgeleverd. 

Lees verder:

Voor meer informatie:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF