Veroordeling wegens oplichting via datingsites

Rechtbank Zeeland-West-Brabant 20 juni 2016, ECLI:NL:RBZWB:2016:3725

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting van zes verschillende vrouwen. Verdachte heeft op datingsites contact gezocht met deze vrouwen en deed zich voor als een rijk man of in ieder geval als iemand die een inkomen heeft. Vervolgens heeft hij de vrouwen bewogen tot de afgifte van (soms enorme) bedragen door hen allerlei verhalen voor te spiegelen en te beloven dat hij het geld terug zou betalen. Door zijn handelen heeft verdachte het vertrouwen van zes verschillende vrouwen geschaad. Het motief van verdachte was enkel gelegen in zijn gebrek aan geld ter bekostiging van onder meer zijn gokverslaving. Hij heeft in het geheel niet stilgestaan bij de (financiële) gevolgen die deze feiten voor de aangeefsters hebben gehad. 

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 2 jaar. 

Lees hier de volledige uitspraak.

 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }