Politiechef cybercrime stapt op

Plaatsvervangend hoofd van de Landelijke recherche, Inge Philips-Bryan is opgestapt. Ze was bij de landelijke eenheid onder meer verantwoordelijk voor de aanpak van cybercrime en de invoering van de wet Computercriminaliteit III. In deze wet wordt het aantal digitale opsporingsmogelijkheden uitgebreid.

De politie wil de reden van het vertrek van Philips niet toelichten. Volgens De Telegraaf is Philips opgestapt uit onvrede over het functioneren van de leiding. Philips zou deel uitmaken van een grotere groep leidinggevenden en talentvolle medewerkers die hun ontslag hebben ingediend uit onvrede over het functioneren van de politie.

Philips uitte begin 2016 kritiek op de plannen van de Tweede Kamer om veertig miljoen te besparen op de ict-organisatie van de politie. Volgens de chef stroken die bezuinigingen niet met de doelstellingen om online opsporingen te verbeteren.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }