Amersfoort verzweeg datalek voor Autoriteit Persoonsgegevens

De gemeente Amersfoort heeft begin dit jaar een datalek, waardoor privacygevoelige zorggegevens van minimaal 1800 mensen per e-mail naar een verkeerde ontvanger werden gestuurd, voor de Autoriteit Persoonsgegevens verzwegen omdat ambtenaren niet wisten wat de definitie van een datalek was.

Dat blijkt uit een extern onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren. De e-mail werd eind januari verstuurd, maar de verantwoordelijke wethouder werd pas op 7 april ingelicht. Alle betrokken ambtenaren, waaronder de gemeentesecretaris, hadden het datalek voor de wethouder verzwegen. Nadat het bericht was verstuurd probeert de gemeente meerdere malen contact met de ontvanger te krijgen. Op 7 maart mailt de onterechte ontvanger de gemeente en vraagt om de adresgegevens van het meldpunt datalekken van de Autoriteit Persoonsgegevens. De ontvanger zegt dat hij van plan is het datalek te melden.

Lees verder:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }