OM: over 5 jaar bestaat helft criminaliteit uit cybercrime

Het aantal misdrijven waarbij cybercriminelen betrokken zijn, zal de komende jaren fors toenemen. Volgens het Openbaar Ministerie staan we voor een trendbreuk binnen de misdaad.

"Over vijf jaar heeft vijftig procent van onze criminaliteit te maken met computers", zegt procureur-generaal Gerrit van der Burg tegen Nieuwsuur. "Het binnendringen van computers zou wel eens het fietsendiefstal van de toekomst kunnen worden." 

Steeds meer bedrijven en particulieren krijgen te maken met aanvallen van cybercriminelen. Technieken waarmee systemen kunnen worden platgelegd of computers worden overgenomen, worden eenvoudiger verkrijgbaar.

Lees verder: 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }