VU-hackers vinden nieuwe manier om in te breken

De groep van hackhoogleraar Herbert Bos aan de VU is het gelukt in te breken in een computer zonder dat er een bug zat in de software. Het is een nieuwe manier van hacken, waar de computerindustrie nog geen antwoord op heeft. De groep presenteerde z’n bevindingen vorige week in de VS op een congres over computerveiligheid.

Bos en zijn groep maakten bij hun aanval gebruik van doodnormale eigenschappen van zowel de hardware als de software van geheugenchips. Door die handig te combineren, konden ze een Windows-systeem overnemen. “Het is een van de coolste aanvallen die ik ooit heb gezien”, zegt Bos aan de telefoon.

Lees verder:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }