'Handhaving in een gezonde data-samenleving'

De innovatie en wetgeving vliegen ons in de datasamenleving om de oren. Sla de krant open en je leest iedere dag over de razendsnelle ontwikkeling van fintech, de cloud, het internet der dingen of de reusachtige Europese Dataprotectie Verordening. Toezichthouders uit alle hoeken en gaten kunnen de datasamenleving niet bijbenen. Hun takenpakket is afgebakend in starre wetten en talloze regeltjes die geen rekening houden met innovatie die kriskras door alle conceptuele waterscheidingen heen dendert. Zonder een koersverandering van toezicht naar open principes zal handhaving in de datasamenleving ernstig tekortschieten.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }