Team Cybercrime politie betrapt oplichter tijdens teamuitje

Het Team Cybercrime van de politie Noord-Holland heeft donderdagavond 26 mei jl. omstreeks 20.00 uur een 24-jarige man uit Almere aangehouden in een elektronicawinkel aan de Payglop.

Hij wordt ervan verdacht een bestelling te hebben gedaan bij deze winkel via een bankrekening die niet van hem was. Of de bankrekening werd gehackt of dat bijvoorbeeld via phishing aan de inloggegevens is gekomen, wordt nader onderzocht.

Award gewonnen

Om te vieren dat het team donderdagmiddag een award had gewonnen van de Stichting Waardering Erkenning Politie was het neergestreken in een restaurant in Alkmaar. Daar werden ze gebeld over een 24-jarige man die met een valse bankpas een bestelling had geplaatst van ruim 3000 euro in een elektronicawinkel. De man zou deze bestelling later op de avond persoonlijk komen ophalen. De rechercheurs aarzelden geen moment, het etentje werd afgerekend en het team ging aan het werk. Ze gingen naar de winkel waar het personeel werd ingelicht waarna het team in burger in de buurt en in de winkel postvatte. De 24-jarige verdachte kwam nietsvermoedend zijn buit halen toen hij op heterdaad kon worden aangehouden door de politie.

Onderzoek

Bij de verdachte, een 24-jarige inwoner van Almere, werden ook nog twee bankpassen aangetroffen die beiden niet op zijn naam stonden. De man is verhoord en het Team Cybercrime zet het onderzoek voort.

Bron: Politie 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }