Digitaal buurtonderzoek

Bij een buurtonderzoek gaan agenten langs de deur, in de hoop mensen te spreken die iets verdachts hebben gezien. Alleen al in Amsterdam verricht de politie per jaar meer dan zevenduizend buurtonderzoeken. Dat vergaren van informatie bij omwonenden vergt kostbare tijd en mankracht.

Daarom wordt deze zomer in Amsterdam-West gestart, eerst als proef, met het digitale buurtonderzoek. Via een pushbericht in de bestaande politie-app vraagt de politie mensen uit de wijk of ze iets hebben gezien. Bewoners kunnen via hun mobieltje aangeven of zij opsporingsinformatie hebben, en op welk tijdstip ze hierover door de politie gebeld willen worden.

Ernst Pols, officier kwaliteit opsporing en vervolging: “Het digitale buurtonderzoek geeft het klassieke buurtonderzoek een veel groter bereik en is daarmee een interessante ontwikkeling in opsporingsland. Met één druk op de knop kan, bij wijze van spreken, het digitale buurtonderzoek worden uitgevoerd. Het OM is in een vroeg stadium bij deze nieuwe ontwikkeling betrokken.” 

Bron: Opportuun 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF