DigiD-accounts verwijderd wegens mogelijk misbruik

Vorig jaar zijn er zo'n 15.000 DigiD-accounts verwijderd wegens mogelijk misbruik, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het Jaarverslag van 2015 laten weten. Volgens het ministerie was de maatregel vaak preventief vanwege een vermoeden dat de accounts gecompromitteerd waren.

In 2014 werden nog 8.000 DigiD’s in verband met mogelijke fraude en misbruik verwijderd. "De toename betekent overigens niet dat er ook daadwerkelijk meer misbruik gesignaleerd is: het werk van het fraudeteam is geïntensiveerd, wat ook bijdraagt aan een toenemend aantal voorzorgsmaatregelen", aldus het Jaarverslag. Details over de gebruikte methoden om DigiD-accounts te compromitteren worden niet vermeld.

Lees verder:


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF