De fraudeur is ons altijd drie stappen voor: fraude internationaler en digitaler

Rechercheurs die met archiefdozen en pc’s naar buiten lopen, dat is het beeld van een FIOD-inval. Nu fraude internationaler en digitaler wordt gaat het steeds minder op. Portret van een steeds machtiger maar gesloten organisatie. 

De financiële crisis, spraakmakende strafzaken, internationale kritiek en gelekte documenten over belastingontduiking veranderden de moraal. Fraude kreeg meer politieke aandacht. De wereld veranderde – misdaad werd digitaler en internationaler – en de FIOD veranderde mee, kreeg meer macht. Het budget van 100 miljoen euro loopt de komende jaren op, met 20 miljoen extra in 2018. Het aantal rechercheurs groeit en hun bevoegdheden nemen toe: van gesprekken tappen tot het veilig stellen van DNA.

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF