Vrijspraak medeplegen bedreiging via WhatsApp

Gerechtshof Amsterdam 12 mei 2016, ECLI:NL:GHAMS:2016:1881

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat hij het slachtoffer heeft bedreigd door via Whatsapp naar het slachtoffer te sturen: “Ik klap je kankerhard. Ik weet waar je huis woont, je woont bij de locatie. Ik ben vaak genoeg bij je thuis geweest, blijf van mijn neefje af. Je huis blijft niks van over. De nieuwe Volkswagen van jouw pa is binnenkort ook weg” en/of “ik steek je hele kankerkop” en/of “ik neuk jou” en/of woorden van gelijke dreigende aard of strekking.

Naar het oordeel van het hof is de bijdrage van de verdachte aan de ten laste gelegde bedreiging zo beperkt geweest dat hij niet als medepleger daarvan kan worden aangemerkt, zodat de verdachte van het hem ten laste gelegde moet worden vrijgesproken.

Het openbaar ministerie heeft gevorderd de tenuitvoerlegging van de bij vonnis van de Kinderrechter in de rechtbank Noord-Holland van 3 april 2014 opgelegde voorwaardelijke werkstraf voor de duur van 60 uren, subsidiair 30 dagen jeugddetentie. Deze vordering is in hoger beroep opnieuw aan de orde.

Nu de verdachte zal worden vrijgesproken van het ten laste gelegde zal de vordering tot tenuitvoerlegging worden afgewezen.

Lees hier de volledige uitspraak. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF