'Bedrijven tekenen manifest voor omgaan met veiligheidslekken'

Verschillende Nederlandse bedrijven, waaronder banken, energiemaatschappijen en telecomaanbieders, hebben op 12 mei jl. een manifest getekend voor het omgaan met veiligheidslekken. Het Coordinated Vulnerability Disclosure Manifesto is een intentieverklaring waarmee organisaties verklaren dat zij het principe van een meldpunt voor ict-veiligheidslekken ondersteunen en zelf een meldpunt zullen gaan inrichten of al hebben ingericht.

Het manifesto is een initiatief van de Rabobank en CIO Platform Nederland. Volgens de initiatiefnemers kan samenwerking tussen organisaties en de cybersecuritygemeenschap behulpzaam zijn bij het vinden en oplossen van kwetsbaarheden.

Lees verder:

Documenten: 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF