Autoriteit Persoonsgegevens: niet alle datalekken worden gemeld

Datalekken moeten sinds 1 januari worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar die organisatie betwijfelt of dat wel altijd gebeurt. Vicevoorzitter Wilbert Tomesen vreest van niet, gezien het relatief lage aantal gemelde datalekken. Dat zegt hij tegen de NOS.

Dergelijke datalekken zijn sinds 1 januari "ruim 1600" keer gemeld, zegt Tomesen. "Als je bedenkt dat er 130.000 organisaties in Nederland zijn die persoonsgegevens verwerken, kan het bijna niet anders dan dat er meer datalekken zijn", zegt hij.

Ook privacyjurist Gerrit-Jan Zwenne is niet onder de indruk. "Vooraf werden 60.000 datalekken per jaar verwacht", zegt Zwenne. "Dan hadden er nu al 20.000 datalekken gerapporteerd moeten zijn."

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF