OM doet aangifte van belediging na tweet raadslid Heerlen

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar een tweet van Christian Petermann, fractievoorzitter van de Realistische Partij Nederland (RPN) in Heerlen. Hij noemde op Twitter de officier van justitie in het proces van Jos van Rey "de Irma Grese van het OM". Grese was in de Tweede Wereldoorlog een SS-kampbewaakster in onder meer Auschwitz. Ook hoopte hij dat de officier zou verongelukken. Petermann heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Het Landelijk Parket heeft kennisgenomen van de 'kampbeul tweet' en de reactie in Dagblad De Limburger. Tegen De Limburger zei Petermann eerder dat hij nog steeds achter zijn woorden staat. "Deze vrouw heeft de uitstraling van een kampbeul. Er zijn vreselijke dingen gebeurd in die kampen, maar de ellende die zij heeft veroorzaakt, gaat nog 27 keer verder. De wijze waarop ze zich presenteert, doet voorkomen alsof het OM zélf een criminele organisatie is."

Deze uitlatingen vindt het Landelijk Parket van het OM beneden alle peil en zowel een schoffering van het Openbaar Ministerie als een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie.

Het LP is van mening dat het gaat om een strafwaardige belediging en heeft om die reden aangifte gedaan bij de hoofdofficier in Limburg. 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF