Celstraffen geëist tegen mannen die online contact legden met minderjarige meisjes en hen misbruikten

Op woensdag 11 mei moesten een man van 48 jaar uit Den Haag en een Amsterdammer van 34 jaar voor de rechter verschijnen omdat zij via internet meerdere minderjarige meisjes ertoe hebben gezet seksuele foto’s en filmpjes van zichzelf op te sturen. In een aantal gevallen kwam het ook tot een daadwerkelijke ontmoeting met de meisjes, waarbij ze misbruikt werden door de verdachte waarmee ze hadden afgesproken. De mannen deden zich tijdens chatsessies voor als jonge mannen. De zaak kwam aan het licht na een melding in februari 2015 van een moeder van een 12-jarig meisje. Ze zag dat haar dochter contact had met oudere mannen over seks. 

De 34-jarige man deed zich voor als een 22-jarige student uit Amsterdam. Het 12-jarige meisje ontmoette deze man op een website waar ze met hem chatte. Eerst deed zij zich voor als 15-jarige maar nadat hij voorstelde om af te spreken, vertelde ze dat ze 12 was. Dit weerhield de man niet en op het afspraakje liet hij het meisje allerlei seksuele handelingen bij hem verrichten. Ook betastte hij haar. In totaal spraken ze twee keer af. 

Daarnaast zijn er in het onderzoek honderden e-mails naar voren gekomen waarin de verdachte volgens de officier van justitie het contact weet te leiden naar de bevrediging van zijn seksuele behoeftes. Hij liet het meisje naaktfoto’s van zichzelf sturen. In zijn mails geeft hij ook meerdere keren aan dat hun contact geheim moet blijven. Het contact tussen de twee duurde van september 2014 tot en met februari 2015.

Verdachte verklaarde tegenover de politie dat hij dacht dat ze meerderjarig was. Hij ontkent dat er seksuele handelingen zijn verricht bij de twee ontmoetingen met het meisje. De officier van justitie noemde dit ter zitting volstrekt ongeloofwaardig. Aangetroffen e-mails, What’sApp berichten en verklaringen van het slachtoffer bewijzen het tegendeel.

Naast het 12-jarige meisje, maakte hij op een vergelijkbare manier misbruik van een 13-jarig meisje en twee 16-jarige meisjes. De officier van justitie noemde ter zitting dat de slachtoffers zichzelf de schuld geven. Zij benadrukte dat de schuld alleen bij de verdachte ligt. 

De 48-jarige man wordt verdacht van het misbruiken van zes minderjarige slachtoffers, waaronder zijn stiefdochter. Hij gaf de slachtoffers die hij online had ontmoet specifieke opdrachten tot het maken van seks foto’s en filmpjes. Hij probeerde elke keer snel af te spreken en wist met één meisje 13 keer af te spreken, waarbij hij haar elke keer heeft misbruikt.  Het gaat om kwetsbare, onzekere meisjes die verdachte wist te bewerken door te zeggen dat hij verliefd op ze was en van ze hield. De verdachte maakte misbruik van de goedgelovigheid van de slachtoffers.

De officier van justitie eiste tegen de 34-jarige man 48 maanden gevangenisstraf waarvan 16 maanden voorwaardelijk met reclasseringstoezicht en tegen de 48-jarige man vijf jaar enTBS met voorwaarden.

Bron: OM

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF