Gevolgen privacyschendingen voor organisaties en bestuurders

Dankzij de digitalisering kan het bedrijfsleven ons steeds meer mogelijkheden aanbieden: gratis en overal internet, shoppen via je smartphone, bestanden delen in de cloud en internetbankieren. Maar de voortschrijdende digitalisering van onze samenleving heeft ook gevolgen voor onze privacy. Zij biedt immers niet alleen veel nieuwe kansen, maar brengt ook kwetsbaarheden mee: cybercrime en identiteitsfraude zijn twee voorbeelden van nieuwe vormen van criminaliteit. Privacybescherming wordt daarom een steeds dringendere kwestie. Overtreding van de privacywetgeving aanzienlijke gevolgen meebrengen. Niet alleen voor een organisatie maar ook voor diens bestuurders.

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF