Celstraf Edenaar voor diefstal: man maakte afspraak na zien Marktplaats-advertienties en sloeg vervolgens toe

Rechtbank Gelderland 26 april 2016, ECLI:NL:RBGEL:2016:2334

De rechtbank veroordeelde een 19-jarige man uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. De man maakte zich schuldig aan een diefstal en 2 diefstallen waarbij het slachtoffer werd bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Een diefstal mislukte omdat 1 van de slachtoffers niet onder indruk was van het ‘vuurwapen’.

Advertentie

De jongen benaderde de slachtoffers telefonisch.. Zijn hadden een advertentie van diverse goederen, zoals een tablet, IPhone 6 en een Canon fototoestel, op Marktplaats geplaatst. De Edenaar sprak af op een plek in Arnhem en ging vervolgens samen met zijn mededader naar de afspraak. De verdachte of zijn mededader zorgde dat hij de spullen in zijn handen kreeg en daarop renden ze samen weg.

Fors strafblad

De man heeft al een fors strafblad opgebouwd en lijkt nergens van onder de indruk. Hij liep zelfs nog in een proeftijd van een eerdere voorwaardelijke veroordeling. De Edenaar weigerde bovendien elke medewerking. Omdat zijn eerdere voorwaardelijke straf geen indruk maakte, legde rechtbank hem een forse onvoorwaardelijke straf op. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 300 euro aan van de slachtoffers betalen.

Lees hier de volledige uitspraak. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF