IDeal-app gaat betalen via qr-code mogelijk maken

Betaalvereniging Nederland ontwikkelt een iDEAL QR-code waarmee een mobiele iDEAL-betaling vanaf scherm, drukwerk of brief kan worden opgestart. Een veilige iDEAL QR-app voor smartphones of tablets scant de iDEAL QR-code waarna de details van de iDEAL betaling worden getoond.

Vlot en veilig mobiel betalen via iDEAL

Via de iDEAL QR-app kan een kant-en-klare iDEAL-betaling in de bankapp op de smartphone van de gebruiker worden klaargezet. Daardoor worden een paar stappen in het gebruikelijke iDEAL-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden geeft de gebruiker op de vertrouwde manier goedkeuring voor de iDEAL-betaling, in de bankapp, met zijn mobiele pincode.

De iDEAL QR-app wordt binnenkort in de Apple App Store en Google Play Store aangeboden.

iDEAL QR-codegenerator voor ondernemers

Voor ondernemers zal de Betaalvereniging een online iDEAL QR-codegenerator beschikbaar stellen waarmee ze voor iedere betaling een veilige iDEAL QR-code kunnen aanmaken. Wanneer die QR-code door een klant wordt gescand, krijgt de ondernemer een signaal waarmee hij een normale iDEAL-betaling op de gebruikelijke manier in de bankapp van de klant kan opstarten. Er verandert dus heel weinig aan het betaalproces bij de ondernemer.

Betalen vanaf brief, drukwerk of scherm

De iDEAL QR-code kan aan consumenten worden aangeboden in brieven, op drukwerk en op beeldschermen. Daarmee kunnen consumenten met hun smartphone altijd en overal mobiel met iDEAL betalen, ook op straat en aan de voordeur. Denk daarbij aan een QR-code op een restaurantrekening, collectebus, winkelruit of papieren factuur. De mogelijkheden zijn legio.

Bron: iDEAL

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF