Informatieveiligheid is issue voor de zorg

Medewerkers van zorginstellingen zijn zich onvoldoende bewust van de risico’s van phishing. Bij een phishingonderzoek dat Deloitte heeft uitgevoerd in opdracht van de NVZ, klikte gemiddeld 17 procent op een onbetrouwbare mail.

Voor het onderzoek kregen bijna 65.000 medewerkers van 28 ziekenhuizen een phishingmail van de fictieve ‘Stichting Zorgtaart’. Daarin kregen ze de mogelijkheid om een taart te winnen voor hun afdeling of voor een collega. Gemiddeld klikte 17 procent van de medewerkers door vanuit de mail. ‘Dat is geen ongebruikelijk percentage bij dit soort campagnes, het is vergelijkbaar met de uitkomsten van phishingtests in andere branches. Maar het laat wel zien dat zorginstellingen kwetsbaar zijn’, zegt Niek IJzinga van Deloitte Risk Advisory. 

Lees verder:


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }