Tweede Kamer stemt voor niet verzwakken van encryptiesoftware

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 4 oktober ingestemd met een motie tegen het verzwakken van encryptiesoftware. Daarmee blijft het kabinetsstandpunt voor het niet verzwakken van encryptiesoftware gehandhaafd. Alleen de PVV en het CDA hebben tegen gestemd. 

In dit verband is overwogen dat versleuteling van internetverkeer essentieel is voor de veiligheid, bijvoorbeeld voor internetbankieren, het versturen van berichten of het beveiligen van bedrijfsgeheimen.

Daarnaast zou het verzwakken van encryptie niet alleen onze opsporingsdiensten, maar ook buitenlandse mogendheden en criminelen toegang verschaft tot data van alle gebruikers en daarmee het internet en het digitale communicatieverkeer voor alle burgers en bedrijven onveilig maakt.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF