Onderzoek hergebruik wachtwoorden

Beveiligingsexperts waarschuwen regelmatig dat niet voor alle websites hetzelfde wachtwoord moeten gebruiken, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat veel gebruikers ondanks dat ze risico's kennen dit toch doen. Zo is 91% van de ondervraagde internetgebruikers bekend met het risico om wachtwoorden te hergebruiken, maar zegt 61% dit toch te blijven doen. Ook blijkt een groot deel van de ondervraagde gebruikers niet bekend te zijn met de eigenschappen van een sterk wachtwoord.

Het onderzoek over het wachtwoordgedrag van internetgebruikers is uitgevoerd in opdracht van LastPass onder 2.000 personen in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië.  

Lees hier het volledige onderzoek: 

 

 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }