Gemeente Dronten slachtoffer van ransomware

Op 29 september heeft de gemeente Dronten alle systemen offline gehaald. Reden hiervan was een ransomware-infectie waardoor bestanden van de gemeente in gijzeling waren genomen. De gemeente Dronten heeft dit via Facebook bekendgemaakt.

In een verklaring zei de gemeente het volgende: “Het lijkt er op dit moment op dat de kernapplicaties niet zijn aangetast.”. Vandaag waren alle systemen van de gemeente weer in de lucht.

Er zouden geen aanwijzingen zijn dat er informatie is gelekt of ontvreemd.

Inmiddels is de eigen website www.dronten.nl weer actief en is de digitale dienstverlening is hervat. Details over de digitale gijzeling zijn vooralsnog niet bekend of bekendgemaakt. Vorig jaar maart was de gemeente Dronten ook al door ransomware getroffen. Toen bleek het te gaan om een Cryptolockervariant. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }