Zaak tegen "trein-vloggers" voorwaardelijk geseponeerd

De zaak tegen de 18-jarige vloggers die afgelopen zomer "meeliftten" bovenop een trein, dit filmden en de beelden online zetten, is voorwaardelijk geseponeerd. Voorwaarde voor de seponering van de zaak is dat de vloggers het gesprek aangaan met machinisten van Veolia. Aan het sepot is een proeftijd van 2 jaar is verbonden.

Het Openbaar Ministerie is tot deze beslissing gekomen in overleg met vervoersbedrijf Veolia. Een Veolia-woordvoerder geeft aan dat ze blij is dat het OM de zaak zo serieus heeft opgepakt en dat er niet voor een geldboete is gekozen. "Dit heeft meer impact."

De twee jongens moeten van het gesprek leren wat de mogelijke gevolgen van hun daden zijn. "Niet alleen de mogelijk levensgevaarlijke gevolgen voor henzelf, maar ook de gevolgen voor de machinist als het misgegaan zou zijn." 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }