Cryptofabrikant Compumatica breidt uit naar HSD Campus in Den Haag

IT-securitybedrijf Compumatica, de enige Nederlandse cryptofabrikant, opende afgelopen week een nieuw kantoor in Den Haag. Vanuit de HSD Campus neemt Compumatica met hun inventieve beveiligingsoplossingen op het gebied van cryptografie actief deel aan het ecosysteem van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster in Europa. 

In 1991 toen bijna niemand bekend was met cybersecurity, werd Compumatica opgericht en loopt nu voorop in de ontwikkelingen op dit gebied. Het IT-securitybedrijf ontwerpt onder meer codes voor de beveiliging van computerprogramma’s en encryptie-oplossingen; producten die informatie zo versleutelen dat het veilig elektronisch kan worden verstuurd. Belangrijk voor overheden, de kritische infrastructuur als ook voor bedrijven.

Het eerste contact van het Nederlandse IT-securitybedrijf met The Hague Security Delta (HSD) en InnovationQuarter vond plaats tijdens een economische missie naar Japan in november 2015 onder leiding van minister-president Mark Rutte en minister Henk Kamp van Economische Zaken. Tijdens deze missie gericht op onder andere cyber security is veelvuldig gesproken over de strategie van Compumatica en werd de wens geuit om dichterbij de klanten te staan. Veel van de klanten zijn actief in de Randstad en voornamelijk Den Haag. De keuze voor vestiging op de HSD Campus lag dan ook voor de hand. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }