Cybercriminelen verleggen aandacht verleggen naar smartphones

Uit het op 28 september gepubliceerde rapport over cybercriminaliteit van Europol, Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA), blijkt dat cybercriminelen hun aandacht verleggen naar smartphones. Telefoons werken immers in toenemende mate als gewone computers en krijgen nu ook met dezelfde virussen te maken.

In veertien landen lopen onderzoeken van opsporingsautoriteiten naar de infectie van smartphones door malware. Eerder werd al gewaarschuwd voor malware op smartphones als waarschijnlijke dreiging voor de toekomst. “Het is een duidelijk teken dat mobiele malware is doorgedrongen tot het publieke domein,” aldus Europol. Wel is het aantal gevallen dat onderzocht wordt nog klein: minder dan tien per land.

Lees meer: 


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF #overview { background: linear-gradient(to top left, #ebebeb 50%, #fff 50%); }