Jurisprudentieoverzicht cybercrime mei-augustus

Jan-Jaap Oerlemans verzorgt op zijn website een overzicht van de meeste relevante uitspraken op cybercrime gebied van de maanden mei tot augustus. Eerder heeft hij al aangegeven dat het principieel onjuist is dat het bekijken van foto’s in een smartphone een ‘beperkte inbreuk op het recht op privacy’ zou opleveren. Hierover verscheen recent arrest een arrest. Daarnaast zijn er enkele spraakmakende cybercrimezaken met een veroordeling voor het hacken van iCloud-accounts, een milde veroordeling voor het hacken van computers in de Rotterdamse haven en een veroordeling voor deelname aan een terroristische organisatie (het ‘United Cyber Caliphate’) en de verspreiding van zorgwekkende video’s.

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF