Handhaving privacyverdrag EU bezorgt Amerikaanse FTC vier zaken

Deze maand is het precies twee jaar geleden dat Privacy Shield officieel van kracht werd, het verdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over het uitwisselen van persoonsgegevens. Sindsdien heeft de handhaving van het privacyverdrag de Amerikaanse toezichthouder FTC vier zaken opgeleverd.

Privacy Shield vervangt de Safe Harbour-overeenkomst die in 2015 door het Europees Hof van Justitie ongeldig werd verklaard. Onder het nieuwe verdrag worden verschillende eisen aan bedrijven gesteld die de gegevens verwerken. Ook zijn er beveiligingsmaatregelen ingebouwd wat betreft de toegang van uitgewisselde gegevens door de Amerikaanse autoriteiten. Verder moet Privacy Shield de individuele rechten beschermen. Burgers die vinden dat hun gegevens verkeerd zijn gebruikt kunnen op verschillende manieren hun beklag doen.

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF