Kamervragen over onbeveiligde verbinding overheidssites

De Tweede Kamerleden Oosenbrug en Kerstens (beiden PvdA) hebben aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kamervragen gesteld over lekke overheidswebsites. Dit naar aanleiding van het bericht dat de helft van de websites van de overheid onveilig zou zijn. Op dezelfde dag zijn ook door het Tweede Kamerlid Amhaouch (CDA) kamervragen gesteld. 

Door Oosenbrug en Kerstens wordt onder meer gevraagd of het waar is dat van de 1.816 onderzochte websites van de Nederlandse overheid er minder dan de helft een verbinding heeft die ervoor zorgt dat het websiteverkeer versleuteld wordt? 

Amhaouch vraagt welke maatregelen er worden genomen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van overheidswebsites zo spoedig mogelijk substantieel verbeterd wordt. 

Lees meer:


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF