Man bekent fotoshoppen filmpje met hoofd Sylvana Simons - dagvaarding wegens bedreiging

De man die gisteren door de politie op verdenking van bedreiging was aangehouden, heeft gisteravond een volledig bekennende verklaring afgelegd. De man heeft in zijn verhoor verklaard het filmpje - waarin in verschillende poses het hoofd van Sylvana Simons was gefotoshopt - te hebben gemaakt en te hebben gepubliceerd. Hij heeft daarbij geen hulp van anderen gehad.

De 37-jarige man uit Kudelstaart had zichzelf bij de politie gemeld nadat het Openbaar Ministerie de avond tevoren had aangekondigd een onderzoek te starten naar de maker van het filmpje. De politie heeft de woning van de man doorzocht en zijn computer in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zal de man vervolgen voor bedreiging en hem dagvaarden voor de rechter. Er is op dit moment nog geen zittingsdatum bekend. Hij is gisteravond na het bekennende verhoor door de officier van justitie heengezonden omdat er geen gronden zijn om hem langer vast te houden.

Sylvana Simons heeft eerder in mei 2016 aangifte van discriminatie gedaan wegens racistische en beledigende uitlatingen op social media, nadat zij bekend had gemaakt de politiek in te gaan. Het politieonderzoek daarnaar is inmiddels afgerond. Het dossier is ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier zal binnenkort een afdoeningsbeslissing nemen.

Bron: OM

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF