Helft organisaties heeft geen informatiebeveiligingproces

In 2016 heeft de helft van de Nederlandse organisaties geen proces voor informatiebeveiliging ingericht. Dit ondanks het feit dat veel organisaties hierover wel beleid hebben opgesteld. Dat blijkt uit de Centric Security Survey 2016.

Centric publiceert de resultaten van de Security Survey 2016 die zij dit jaar onder haar relaties uitvoerde. In het onderzoek gaf 86% van de respondenten aan een beleid te hebben op het gebied van informatiebeveiliging. Opmerkelijk is echter dat slechts de helft (49%) van de respondenten dit beleid ook ondersteunt met een informatiebeveiligingsproces. Deelnemende organisaties waren onder andere gemeenten, ziekenhuizen, woningcorporaties en scholen.

Lees hier het volledige onderzoek. 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF